Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.


Inschrijving

Afstand wijzigen

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Heb jij jouw afstand gewijzigd? Dan mag je gewoon met jouw originele startnummer lopen.

Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Klik hier voor de algemene voorwaarden. 

Annuleren

Je kunt alleen annuleren indien je staat ingeschreven voor het onderdeel 'Utrecht Marathon' én je een annuleringsregeling bij jouw inschrijving hebt afgenomen. Bekijk voor meer informatie over annuleren de algemene voorwaarden. Annuleringsverzoeken dienen uiterlijk 10 april 2024 via het contactformulier te worden ingediend. 

Indien een deelnemer aan het onderdeel 'Utrecht Science Park Halve Marathon' ’1/4 Utrecht Marathon’ of ‘Mini Marathon’ is verhinderd aan het evenement deel te nemen, wordt het betaalde inschrijfgeld niet gerestitueerd. Wanneer je voor de hele marathon bent ingeschreven en geen annuleringsverzekering hebt afgenomen wordt het betaalde inschrijfgeld niet gerestitueerd. 

 

Bevestigingsmail

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Zorg er dus voor dat jouw e-mailadres correct is ingevoerd. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Limited Edition Running Shirt

Kan ik een shirt bestellen?
Je kunt tijdens het inschrijven (zolang de voorraad strekt) een Limited Edition Running Shirt bestellen voor € 27,-. De maattabel kun je hier vinden. Heb je je al ingeschreven? Je kunt het event shirt bestellen door in te loggen op jouw dashboard en te klikken op 'voeg producten toe'. Je kunt jouw bestelde T-shirt op zaterdag 18 en zondag 19 mei ophalen bij de ingang van Heidelberglaan 7.

Inschrijven als bedrijf of school

Hoe schrijf ik me in als bedrijf, groep, school of vereniging?
Je kunt je inschrijven via de inschrijfpagina

Inschrijving wijzigen

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Als je je hebt ingeschreven, heb je een bevestiging per e-mail ontvangen met daarin een link naar jouw dashboard. Mocht je na jouw inschrijving jouw adres willen wijzigen, alsnog een product willen bestellen, jouw afstand willen wijzigen of jouw startbewijs willen overdragen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw dashboard via de link in de bevestigingsmail.

Wijzigingen doorvoeren kan tot 21 april 2024.

Leeftijden

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te nemen?
Voor de leeftijdslimieten is de leeftijd op de dag van het evenement van toepassing.

 • Utrecht Marathon: 18 jaar
 • Halve Utrecht Marathon: 18 jaar
 • 1/4 Utrecht Marathon 14 jaar
 • KWF Mini Marathon: 4 - 12 jaar
Startbewijs overdragen

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
We bieden alle individueel ingeschreven deelnemers de mogelijkheid hun startbewijs (inclusief eventueel extra aangekochte producten) over te dragen aan iemand anders. De administratiekosten voor het overdragen bedragen €3,-. Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw dashboard en de stappen te volgen.

Draag jij jouw startbewijs over op of ná 21 april? Dan ben jij verantwoordelijk voor het fysiek overdragen van het startnummer. 

Event info

Bereikbaarheid

Hoe reis ik in naar de start?
Klik hier voor alle informatie over de bereikbaarheid.

Zorg van de Zaak Business Runs

Waar kan ik informatie over de Zorg van de Zaak Business Runs vinden?
Klik hier voor alle informatie over de Zorg van de Zaak Business Runs.

Douches

Is er douchegelegenheid?
Nee, er zijn geen douchegelegenheden. Alleen voor de business teams is er gelegenheid om te douchen. 

Finishcertificaat

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher van de onderdelen met tijdsregistratie krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Finishfoto

Worden er finishfoto's gemaakt?
Marathon Photos maakt op verschillende plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish foto's die je na afloop terug kunt vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina. Zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Kleedgelegenheid en tassenafgifte

Kan ik me ergens omkleden tijdens het evenement? 
De kleed accommodatie en tassenafgifte bevindt zich in parkeergarage Cambridgelaan (Cambridgelaan 106). Vooraf in het inschrijfformulier dien je aan te geven of je gebruik wilt maken van de tassenafgifte. De kosten van de tassenafgifte bedragen €2,50. Het is tot en met zondag 21 april mogelijk om dit aan- of bij te kopen via het inschrijfsysteem. Kleedaccommodaties zijn gratis toegankelijk. 

Medaille

Krijg ik een medaille?
Na het passeren van de finish krijg je een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je deze medaille laten graveren met jouw naam en eindtijd. 

Late Bird inschrijvingen
We hebben de inschrijving last-minute nog heropend voor de hele marathon, zodat zoveel mogelijk mensen op 19 mei een mooie marathon kunnen lopen. Heb jij je op of na 16 mei ingeschreven voor de hele marathon? Dan krijg je geen medaille aan de finish, deze ontvangen de late bird inschrijvingen binnen 6 weken per post. Onze vrijwilligers herkennen de 'late birds' aan het startnummer.

Kan ik mijn medaille laten graveren?
Alle deelnemers op zondag kunnen direct na afloop hun medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor ''medaille graveren'' aanvinken voor € 9,- en voor de Kids Run € 5,-. Medaille graveren kon als product aangekocht worden tot 30 april. Je kunt ook na het evenement besluiten je medaille te graveren, dan kost het € 11,-

Muziek

Is er muziek op het parcours?
Op de dag van de Utrecht Marathon staan er verschillende muziekpunten langs het parcours om de deelnemers aan te moedigen en toeschouwers te entertainen. Ook langs de andere afstanden staan meerdere muziekpunten. 

Wil jij je aanmelden als band, DJ of orkest? Gebruik dan het contactformulier.

Pacers

Zijn er pacers?
Klik hier voor alle informatie over pacers.

Parcoursen

Hoe zien de parcoursen eruit?
Klik hier voor alle parcoursen.

Programma

Hoe ziet het programma eruit?
Klik hier voor alle programma's.

Rugtas of camelbag in het startvak

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Startnummer

Krijg ik mijn startnummer/wandelkaart toegestuurd of moet ik hem ophalen?
Klik hier voor alle informatie omtrent het ontvangen van jouw startnummer. 

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Tijdregistratie

Is er tijdregistratie?
Bij de Utrecht Marathon zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer. 

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Tijdslimieten

Wat zijn de tijdlimieten?

 • Utrecht Marathon: 5 uur 
 • Utrecht Science Park Halve Marathon: 2 uur en 30 minuten
 • GenDx 1/4 Marathon Utrecht: 1 uur en 20 minuten
 • KWF Mini Marathon: 20 minuten

Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag en ontvangen geen medaille.

Toiletten

Waar bevinden de toiletten zich?
Toiletten vind je bij de start, onderweg langs het parcours en bij de finish
.

Uitslagen

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden. 

Verzorging op het parcours

Welke verzorging krijg ik onderweg?

Op het parcours zijn verzorgingsposten voorzien met Powerade Mountain Blast en water (beide in bekertjes).

 

Verzorging Utrecht Marathon (42,195 km)

KM

Exacte KM-punt

Verzorging

5

5.5

Water + bekertje Powerade Mountain Blast

10

8.1

Water

12.5

11.5

Water + bekertje Powerade Mountain Blast

15

14.2

Water + bekertje Powerade Mountain Blast

20

19.1

Water

21.1

21.1

Banaan

25

26.3

Water + bekertje Powerade Mountain Blast

30

29.4

Water

32.5

31.9

Water + bekertje Powerade Mountain Blast

35

35.5

Water + bekertje Powerade Mountain Blast

40

40.4

Water

                      

Direct na de finish is er een flesje Powerade Mountain Blast 500 ml, water en Fulfil reep beschikbaar.

 

Verzorging Utrecht Science Park Halve Marathon

KM

Exacte KM-punt

Verzorging

5

5.5

Water + bekertje Powerade Mountain Blast

10

8.1

Water

12.5

11.5

Water + bekertje Powerade Mountain Blast

15

14.2

Water + bekertje Powerade Mountain Blast

20

19.1

Water

Direct na de finish is er een flesje Powerade Mountain Blast 500 ml, water en Fulfil reep beschikbaar.

 

Verzorging GenDx 1/4 Marathon

 

KM

Exacte KM-punt

Verzorging

5

5.5

Water

9

9

Water

 

 

Direct na de finish is er een flesje Powerade Mountain Blast 500 ml, water en Fulfil reep beschikbaar.

 

Verzorging Mini Marathon

Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water + Powerade Mountain Blast.


Veilig en verantwoord lopen

Het niet aanvullen van vochtverlies door zweten tijdens duursporten kan leiden tot afname van het prestatievermogen. Onvoldoende drinken kan uiteindelijk leiden tot medische problemen. Veel sporters lijken niet te weten dat niet alleen te weinig, maar ook te veel drinken hun gezondheid in gevaar kan brengen. Het op peil houden van een juist niveau van vloeistoffen en zouten in het lichaam, is bijzonder belangrijk.

Als je als atleet de weg op gaat, verliest het lichaam zowel vocht als zouten via het lichaamszweet op de huid en via de ademhaling. Processen die er voor zorgen dat je de verkoeling krijgt die je nodig hebt om de lichaamstemperatuur stabiel te houden. Het niet tijdig en in de juiste hoeveelheden aanvullen van het verlies aan lichaamsvocht, kan leiden tot uitdroging (door te weinig te drinken) en hyponatremia (door te veel te drinken een te kort aan zouten). Dit kan je prestatie, je psychische en je fysieke toestand beïnvloeden. Het aanvullen van vloeistof en zouten tot een optimaal niveau is zeer individueel en hangt af van de omgevingsomstandigheden (het weer), soort en intensiteit van de lichamelijke activiteit (snelheid) en persoonlijke factoren zoals mate van getraindheid, lichaamsgewicht en de kleding die je draagt.

Atleten hebben hierin een eigen verantwoordelijkheid. De juiste hoeveelheden drinken is een combinatie van kennis van je lichamelijke behoeften en de manier van drinken tijdens het lopen.

Wedstrijdreglement

Wat is het wedstrijdreglement?
Het wedstrijdreglement van de Atletiekunie is van toepassing. Klik hier voor het wedstrijdreglement.

Overig

Gevonden voorwerpen

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?
Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de tassenafgifte. Neem contact met ons op als jouw spullen hier ook niet liggen. Na afloop van het evenement hebben wij zicht op alle gevonden voorwerpen.

Goede doel

Wat is het goede doel van de Utrecht Marathon?
Het goede doel voor de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park is KWF Kankerbestrijding.

Hotel

Waar kan ik overnachten?
Fris en uitgerust aan de start staan van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park? Maak het jezelf en jouw supporters daarom gemakkelijk en extra leuk en maak er een weekend Utrecht van! Bezoek-utrecht.nl biedt een overzicht van hippe hostels tot luxe (design)hotels: voor elke smaak en elk budget is een passende slaapplek te vinden.

Medisch advies en medische verzorging

Wat wordt er medisch geadviseerd en welke medische verzorging is er op het parcours?
Klik hier voor alle informatie over het medisch advies en de medische verzorging op het parcours. 

Vrijwilligers

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden?
Klik hier voor alle informatie over vrijwilligers. 

Wachtlijst

Is er een wachtlijst voor uitverkochte afstanden?
De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht. Er is geen wachtlijst.


De uitslagen zijn bekend!

Bekijk hier de uitslagen van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park 2024!

Lees meer